Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Kalkonmiddag

Kalkonmiddag

En kalkon på 5.5 kilo blev det. Vi tog fryst, som givetvis behövde Tina i ca 3 dagar i kylen.

En härlig kulinarisk upplevelse! 😋

Jag fyllde vår kalkon med: Citroner, gul lök, katrinplommon, äpple, timjan, persilja, vitt bröd och salt & peppar.

Under skinnet tryckte jag in ett underbart örtsmör av: Smör, timjan, persilja, citron zezt, salt, peppar och vitlök.

 På 180 grader blev det ca 40 min per halvkilo. Sen fick den vila ca 1,5 timmar.

Till detta serverade vi sås av: sky, sherry, rödvin, timjan och grädde, lite extra buljong och kryddor.

Tillbehören blev: Hasselbackspotatis, smörglaserade haricovert och brysselkål och ugnsbakad tomat med ett täcke av vitlök, persilja, salt, peppar, vitt bröd och ost.

 
Taggar: Hasselbackspotatis, Julmiddag, Kalkon;

Kommentera inlägget här :