Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Ärtdraperad mjölkkokt torskrygg på en bädd av mjölkkokt grön sparris och sockerärtor serverat med duchesse, citron och dillolja, parmesanchips, och picklad gurka toppat med grillad citron.

Ärtdraperad mjölkkokt torskrygg på en bädd av mjölkkokt grön sparris och sockerärtor serverat med duchesse, citron och dillolja, parmesanchips, och picklad gurka toppat med grillad citron.

Ärtdraperad mjölkkokt torskrygg på en bädd av mjölkkokt grön sparris och sockerärtor serverat med duchesse, citron och dillolja, parmesanchips, och picklad gurka toppat med grillad citron.

Mjölkkokt torskrygg

400 g torskrygg
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt

Duchesse

Mjölig potatis
Äggula
Salt, peppar
Smör
Grädde, liten skvätt

Picklad gurka:

1/2 gurka
3 msk ättika
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 msk dill

Ärtpure

2 dl gröna ärtor
vatten
salt
smör

Parmesanchips

Riven parmesan
Peppar
Ev. hackade nötter

Citron och dillolja

3 cm purjolök
2 msk hackad dill
salt, peppar
½ citron – saften
1-2 dl olja

Slå upp vatten och salt i en ugnsfast form som precis rymmer fisken. Rör om tills saltet löst upp sig och slå sedan på mjölken. Lägg ner fiskfiléerna i formen och ställ in i ugnen i 75°. Innertemperaturen ska vara runt 50-52° när fisken är klar.

Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Pressa potatisen och blanda i resten. Spritsas upp och in i ugnen för färg.

Skölj och längdhyvla gurkan med en osthyvel. Blanda ihop ättika och socker med vatten och dill. Rör om till sockret löst upp sig. Vänd ner gurkskivorna i lagen och ställ svalt.

Koka upp saltat vatten. Dra av kastrullen och lägg i ärtorna. Häll av vattnet när ärtorna är varma. Mixas med kryddor och en liten klick smör.

Riv lite parmesan i små högar på bakplåtspapper. In i ugnen på hög värme tills dem fått lite färg. Ta ut och låt kallna för att stelna.

Montera och servera!

Bon apetit 

Taggar: Duchesse, Fantastisk torskrygg, Fiskrätt, Grillad citron, Kokt torsk, Lagad mat, Mat, Middags recept, Mjölkkokt torsk, Mjölkkokt torskrygg, Måltid, Recept fisk, Recept varmrätt, Torskrygg, Torskrygg, Varmrätt, Ärtpure;

Kommentera inlägget här :