Sockerkaka med hallon & blåbär (LCHF)
Ingredienser
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl sötströ
150 g smör
1 dl grädde
5 ägg
Saft från 1 citron
150 g frysta bär
Instruktioner
1. Börja med att värma upp ugnen till 175 grader.
2. Smält sedan smöret i en kastrull eller i en mikrovågsugn.
3. Vispa sedan äggen och sötströ hårt i 3-5 minuter.
4. Blanda därefter i det smälta smöret och grädden i äggblandningen.
5. Rör sedan ner alla torra ingredienser i blandningen försiktigt utan att för mycket luft lämnar smeten.
6. Häll därefter ner smeten i en sockerkaks form täckt med bakplåtspapper eller smörad och "bröad" med tex mandelspån.
7. Grädda kakan i cirka 1 tim.