Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Snoddas med blåa vallmofrön

Snoddas med blåa vallmofrön

 
16st bröd/flätor
 
Ingredienser: 
200g jäst (4pkt torrjäst)
4l vatten
400g smör (mjölkfritt)
6400g vetemjölspecial (ca.6kg)
8tsk salt (ca.50g)
 
 
Pensling och garnering:
3st ägg + 0,5dl vatten
Vallmofrön
 
Dag 1.
1. Häll i jästen i en degbunke och tillsätt vattnet.
2. Blanda tills jästen har löst upp sig helt, lägg därefter i smöret.
3. Häll i mjölet lite i taget och blanda tills degen släpper ifrån degbunkens kanter, tillsätt då saltet och fortsätt att knåda i ca.5min.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca.30min.
5. Dela degen i 16st delar och dela varje degbit på 3st bitar och rulla längder av varje degbit ca.30-40cm långa.
6. Börja därefter att fläta de tre längderna och vik in kanterna på varje sida under brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Lägg på en bakduk över bröden och ställ in i kylen tills dagen efter.
 
Dag 2.
1. Sätt på ugnen 190´c
2. Ta ut bröden ur kylen, låt stå framme ca.10min innan gräddning.
3. Blanda ägg med vattnet och pensla sedan bröden med det.
4. Strö på vallmofrön och grädda bröden i ugnen i ca.20-25min eller tills brödens innertemperatur är minst 96´c.
5. Låt bröden kallna utan bakduk på galler.
 
-mjölk
-laktos
Taggar: Baka bröd, Glada_kocken, Nybakade bröd, Recept bröd, Snoddas med blåa vallmofrön, bröd, brödflätor, brödrecept, flätor, jäst, kalljäsa bröd, kronjäst, laktosfritt bröd, matbröd, mjökfritt bröd, mjöl, mjölkfritt, snoddas, vetemjöl;

Kommentera inlägget här :