Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Ida´s blomsterbröd (16st)

Ida´s blomsterbröd (16st)

 

 
 

16st blomsterbröd 

(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
200g jäst (torrjäst)
4l vatten (fingervarmt)
5dl ljus sirap
3,8l lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver)
2l vetemjöl
3l rågsikt
16tsk salt (ca.110g)

Pensling:
2st ägg + vatten

 

Garnering:
Vallmofrön
Sesamfrön
Solroskärnor
Pumpakränor

 

Gör så här:

Kvällen/dagen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap & rågsikt och fortsätt blanda.

3. Häll i lantmjöl, därefter vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i ca. 40min under bakduk.

5. Dela degen i 16st bitar och dela varje bit i 7st bitar, forma varje bit rund/boll, och rulla en halv boll i vallmofrön, lägg sedan bollen på en plåt med bakplåtspapper under och lägg därefter de andra 6st bollarna runt den frödoppade bollen och forma som en blomma, lägg två och två blommor per bleck.

6. låt dem jäsa i kylen över natten, övertäckta med handuk eller plastfolie.

 

På morgonen/dagen efter:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. och pensla medvispat ägg + vatten.

2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.

 

-Laktos
-Mjölk

 

Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Ida´s kalljästa blomsterbröd (16st), Nybakade bröd, Recept bröd, blomma, blommabröd, blommor, blomsterbröd, bröd, brödrecept, jäst, kalljäsa bröd, kalljäst, kalljästbröd, kronjäst, laktosfritt, laktosfritt bröd, mjökfritt bröd, mjöl, mjölkfritt;

Kommentera inlägget här :