Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Rosa hjärtformade tekakor

Rosa hjärtformade tekakor

 
 
60-70st hjätformande rosa tekakor
 
Ingredienser:
 
200g jäst
400g smör
8dl havregryn
2l vatten
7msk sirap
4 tsk salt
3,7l vetemjöl special
Rödbetsspad från 1 burk rödbetor.
 

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Häll jästen i en bunke, tillsätt vatten + den röda karamellfärgen tills du har önskad rosa nyans och rör tills jästen lösts upp sig.
Häll i havregryn och sirap och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30min.

2. Kavla ut degen och stansa ut hjärtan tills du har ca.60st hjärtformade bröd (beroende på vilken storlek på hjärtat du väljer) ca. 2cm höga. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga bröden med en gaffel och lägg en bakduk över bröden och låt jäsa i kylen över natten.

(Alternativ, jäs degen i bunken över natten i kylen, stansa ut hjärtan på morgonen och låt dem jäsa på plåt i rumstemperatur i ca. 30min innan gräddning!)

 

På morgonen:

3. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c grader.

4. Grädda bröden i ca.10-15min. Bröden skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när dem är klara! Låt bröden svalna på galler under bakduk.

-mjölk

-laktos

Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Förskola, Nybakade bröd, Recept bröd, Rosa hjärtformade tekakor (Kalljästa), Rödbeta, allahjärtansdag, allahjärtansdag2016, bröd, brödrecept, förskolekök, gråbo, hjärtanbröd, kalljäsa bröd, kalljäst, kalljästbröd, laktosfritt, lerumskommun, mjölkfritt, rosa, rosa bröd, rosa deg, rösekullen, tekakor;

Kommentera inlägget här :