Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Danskt ”rågbröd” a´la lchf - Nöt- & fröbröd

Danskt ”rågbröd” a´la lchf - Nöt- & fröbröd

Ett väldigt smakrikt bröd som är tungt och kompakt men fräscht och som mättar oerhört. Påminner mycket om danskt rågbröd.

Danskt ”rågbröd” a´la lchf - Nöt- & fröbröd
1 form

Ingredienser

100 g jordnötter eller valnötter
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
100 g linfrön
100 g sesamfrön
150 g pumpakärnor
150 g solroskärnor
1 1/2 tsk salt
(Ev. 1 msk brödkryddor)
100 g rapsolja (1 dl)
6 (stora) ägg

Instruktioner

1.      Sätt ugnen på 160° och klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
2.      Placera en bunke på en köksvågen och väg upp de olika nöt- och frösorterna.
3.      Väg upp även rapsoljan och tillsätt saltet.
4.      Knäck ner äggen och blanda alltsammans ordentligt.
5.      Häll upp smeten i formen.
6.      Ställ in brödformen i ugnen och grädda i 60 minuter.
7.      Låt den färdiga limpan svalna och skär sedan tunna skivor av det mättsamma och goda brödet.

 

 
Taggar: LCHF, LCHF Brunch, LCHF Frukost, LCHF Macka, LCHF smörgås, LCHFmacka, Lchf bröd, Lchf bröd recept, Lchf gott, baka lchf, baka med lchf, fika lchf, lchf fika, lchf picknic, lchf recept, lchfbröd, lchflunch, lchfmat, lchfmellanmål, lchfpicknickmat;

Kommentera inlägget här :