Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Idas småfranska med 3st sorters topping

Idas småfranska med 3st sorters topping

 
 
12-15st frallor
 
Ingredienser:
25g jäst
50g smör
2.5dl mjölk
2.5dl vatten (ljummet)
800g vetemjölspecial (ca 1,4 liter)
1tsk salt
 
Pensling och garnering:
1st ägg + en skvätt vatten
 
Topping:
blåa vallmofrön
pumpakärnor & solroskärnor
sesamfrön
 
Gör så här:
1. Smula/häll jästen i en bunke, tillsätt mjölk och vatten, rör om tills jästen löst upp sig.
2. Lägg i rumstempererat smör.
3. Arbeta i det mesta av mjölet tills degen släpper från bunkens kanter.
Knåda degen ca 5 minuter i maskin eller 8 minuter förhand och tillsätt därefter saltet och arbeta lite till.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
5. Knåda degen lite och tillsätt eventuellt lite mera mjöl. Dela degen 12-15 bitar, beroende på om du vill ha stora eller små frallor. Forma varje bit till en boll och Lägg dem på 1-2 plåtar med bakplåtspapper.
6. Låt bröden jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek.
7. Pensla med uppvispat ägg & vatten. (stansa ut ett mönster med en brödstämpel) Strö på valfri topping:  vallmofrön, sesamfrön, pumpakärnor eller solroskärnor.
8. Grädda frallorna i ugnen på 225´c i ca 20-25 minuter. (för extra hård skorpa på frallorna- ställ en form med 0,5-1l vatten i botten av ugnen!)
9. Låt frallorna kallna på galler.
Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Fralla, Glada_kocken, Idas småfranska med 3st sorters topping, Nybakade bröd, Recept bröd, baka med solroskärnor, bröd, frallor, fröer, jäst, kronjäst, mjöl, småfranska, vallmofrön;

Kommentera inlägget här :