Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten - LCHF

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten - LCHF

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten

Ingredienser - chokladbotten

200 g osaltat smör
200 g 70% choklad
4 ägg
½ dl sötning
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm vaniljarom

Instruktioner - chokladbotten

1.     Smält smör och choklad på låg värme.
2.     Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
3.     Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda.
4.     Häll smeten i springform med fastspänt bakplåtspapper i botten och grädda i 200 grader i 10 min. Låt stå kallt, gärna över natten.
5.     När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar..

Ingredienser - blåbärsmousse

4 gelatinblad
250 g blåbär, frysta
100 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl sukrinmelis sötning
2 dl vispgrädde

Instruktioner - blåbärsmousse

1.     Blåbärsmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2.     Koka upp blåbären i en kastrull och låt koka i 2–3 min. Passera blåbären genom en sil och låt det svalna en stund.
3.     Blanda hälften av blåbärspurén med färskosten och sukrinmelis.
4.     Vispa grädden mellanfast.
5.     Smält gelatinbladen i resten av blåbärspurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner det i blåbärsfärskosten.
6.     Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet i ett par timmar.

Ingredienser - hallonmousse

4 gelatinblad
250 g hallon, frysta
100 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl sukrinmelis sötning
2 dl vispgrädde

Instruktioner - hallonmousse

7.     Hallonmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
8.     Koka upp hallonen i en kastrull och låt koka i 2–3 min. Passera hallonen genom en sil och låt det svalna en stund.
9.     Blanda hälften av hallonpurén med färskosten och sukrinmelis.
10.  Vispa grädden mellanfast.
11.  Smält gelatinbladen i resten av hallonpurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner det i hallonfärskosten.
12.  Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet i ett par timmar.

 

 

 

Taggar: LCHF Chokladbotten, LCHF Moussetårta, LCHF Tårta, LCHF blåbärsmousse, Lchf blåbärsmousse, Lchf hallonmousse, Recept lchf mousse, Recept lchf moussetårta, Recept lchf tårta, Recept lchf tårtfyllning;

Kommentera inlägget här :