Ingredienser:
100 g smör
1 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175´c
2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och knåda den lätt.
3. Dela degen i 3 bitar.
4. Rulla varje degbit till långa rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medans kakorna är varma.
6. Ät & njut!
Taggar:
Choklad dessert,
Dessert,
Måltidensdag,
efterrätt,
inspiration;
1plåt
Ingredienser: Steg 1.
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 tsk rapsolja
1 tsk paprikakrydda
0,5tsk salt
Ingredienser: Steg 2.
1/2 dl linfrön
2 dl vetemjöl (120g)
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk rapsolja
Gör så här:
Steg 1.
- Sätt på ugnen på 180´c
- Rosta Solroskärnorna & pumpakärnorna i ugnen i ca.15min och ringla över rapsolja och krydda med paprikakrydda & salt.
Steg 2.
- Sätt ugnen på 150˚C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med de rostade & kryddade fröna.
- Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet.
- Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca.15 minuter. Ta ut plåten och klipp, skär eller sporra i så stora bitar du vill ha.
- Grädda ytterligare 30-35 minuter.
- Låt busfröknäcket svalna på galler.
Taggar:
@glada_kocken,
Baka bröd,
Busfröknäcke,
Fröknäcke,
Hårt bröd,
Ida´s Busfröknäcke,
Nybakade bröd,
Recept bröd,
bröd,
fröer,
frön,
laktosfritt,
laktosfritt bröd,
mjölkfritt,
äggfritt fröknäckebröd;