Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - april 2015

Chokladbolls tårta

Chokladbollstårta

Det går åt sammanlagt 4,5 dl vaniljkräm och 3 dl vispad grädde.

Mörka chokladbollar

100 g smält smör
6 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde 

Instruktioner

◾Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe.

◾Rör tills allt är väl blandat.

◾Tillsätt vaniljkräm och grädde och blanda ihop.

Ljusa chokladbollar

100 g smält smör
4 msk O’boy
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk mjölk
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde

Instruktioner

◾Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och mjölk.

◾Rör tills allt är väl blandat.

◾Tillsätt vaniljkräm och grädde och blanda ihop.

Vita chokladbollar

100 g vit choklad
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
3 msk mjölk
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde

Instruktioner

◾Smält vit choklad tillsammans med smöret.

◾Blanda ihop smörblandningen, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn, kokos, mjölk.

◾Rör tills allt är väl blandat.

◾Tillsätt vaniljkräm och grädde och blanda ihop.

Så här sätter du ihop tårtan

◾Lägg plastfolie i en form och tryck ut den ena smeten (den du vill ha längst upp på tårtan) i formen. Gör sedan likadant med de andra två smetarna.

◾Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar. Du vill att den ska vara genomkall innan du täcker den med kokos.

◾Förvara tårtan i kylskåp. Ta ut ca 3 min.  innan den ska ätas.

 
Taggar: Baka, Chokladbollstårta, Fika, Kaka, Kalas, Kokosbollstårta, Tårta;

Pannkaks wrap

Pannkaks Wrap

Ingredienser

4 ägg
7 dl mjölk
3,1 dl mjöl
1 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt 

Blanda torra ingredienser med hälften av mjölken och vispa klumpfritt.
Vispa i äggen och sedan resten av mjölken.
Stek i smör.

Fyll pannkakorna med

Riven mandelmassa
Vispad grädde
Sylt
Citronmeliss

Taggar: Fika, Fylld pannkaka, Pannkaka, Pannkaks wrap, Picknick, picknickmat;

Picnick dags.. med citron sockerkaka, kokosbollar och gaffelkakor

Barnvakt åt världens goaste syskonbarn. Idag ska vi bland annat på picknick i Nyebroparken.
I all hast fick vi fixat lite fika på morgonen innan vi åkte. Vi fick gjort citronsockerkaka och medans den stod i ugnen gjorde vi kokosbollar och gaffelkakor.

Saftig citron sockerkaka med choklad rippel och karamell crunch

Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
100 gram smör (eller mjölkfritt margarin), smältes
1 dl mjölk
½ tsk citron essens

Instruktioner

1.   Sätt ugnen på 175 grader

2.   Smörj och bröa en sockerkaksform.

3.   Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

4.   Blanda alla torra ingredienser i en sikt, och rör i mjölblandningen under tiden du siktar i den.

5.   Häll i det smälta smöret och vätskan.

6.   Häll smeten i formen och grädda  i 30-40 minuter. Ta ut kakan när den börjar lossna i kanterna.

7.   Låt stå en stund innan du stjälper upp kakan.

8.   Dekorera ev med smält choklad el. liknande.

 

Kokosbollar

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
5 dl havregryn

Instruktioner

Kokos, strössel, hackade nötter, pärlsocker el. liknande att rulla chokladbollarna i.

1.   Rör ihop alla ingredienserna noga. Funkar finfint med elvisp.

2.   Forma runda bollar och rulla dem i kokos, pärlsocker eller strössel. Förvara i frysen eller kylen.

Gaffelkakor

Ingredienser

125 g smör   
1/2 dl farinsocker  
1 dl havregryn   
2 dl vetemjöl  

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt havregrynen och mjölet.
3. Forma degen till runda kulor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem med en gaffel.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller till de ser färdiga ut.

Taggar: Baka, Citron sockerkaka, Fika, Gaffelkakor, Kaka, Kokosbollar, Picknick, Saftig sockerkaka, Småkakor, Sockerkaka;