Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - february 2016

Kocken som brinner för sitt jobb!

Alltså hur glad kan man bli?!?!?! 
En förälder/mamma till ett barn på förskolan där jag jobbar har skrivit så fantastiskt fint om @glada_kocken och förskolan/Rösekullen i sin underbara blogg emmabjorlin.se
Blev så otroligt glad och varm i hela mitt hjärta av att läsa hennes fina ord!!!
 
Tusen tack fina @ebjorlin http://emmabjorlin.se/
 
http://www.emmabjorlin.se/kocken-som-brinner-for-sitt-jobb---sadan-23596715
Taggar: @glada_kocken, Förskola, Mat, Recept mat, blogg, foodblogg, förskolekock, förskolekök, förskolemat, matblogg, matbloggstoppen, mytaste;

Ida´s blomsterbröd (16st)

 

 
 

16st blomsterbröd 

(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
200g jäst (torrjäst)
4l vatten (fingervarmt)
5dl ljus sirap
3,8l lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver)
2l vetemjöl
3l rågsikt
16tsk salt (ca.110g)

Pensling:
2st ägg + vatten

 

Garnering:
Vallmofrön
Sesamfrön
Solroskärnor
Pumpakränor

 

Gör så här:

Kvällen/dagen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap & rågsikt och fortsätt blanda.

3. Häll i lantmjöl, därefter vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i ca. 40min under bakduk.

5. Dela degen i 16st bitar och dela varje bit i 7st bitar, forma varje bit rund/boll, och rulla en halv boll i vallmofrön, lägg sedan bollen på en plåt med bakplåtspapper under och lägg därefter de andra 6st bollarna runt den frödoppade bollen och forma som en blomma, lägg två och två blommor per bleck.

6. låt dem jäsa i kylen över natten, övertäckta med handuk eller plastfolie.

 

På morgonen/dagen efter:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. och pensla medvispat ägg + vatten.

2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.

 

-Laktos
-Mjölk

 

Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Ida´s kalljästa blomsterbröd (16st), Nybakade bröd, Recept bröd, blomma, blommabröd, blommor, blomsterbröd, bröd, brödrecept, jäst, kalljäsa bröd, kalljäst, kalljästbröd, kronjäst, laktosfritt, laktosfritt bröd, mjökfritt bröd, mjöl, mjölkfritt;

Rosa hjärtformade tekakor

 
 
60-70st hjätformande rosa tekakor
 
Ingredienser:
 
200g jäst
400g smör
8dl havregryn
2l vatten
7msk sirap
4 tsk salt
3,7l vetemjöl special
Rödbetsspad från 1 burk rödbetor.
 

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Häll jästen i en bunke, tillsätt vatten + den röda karamellfärgen tills du har önskad rosa nyans och rör tills jästen lösts upp sig.
Häll i havregryn och sirap och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30min.

2. Kavla ut degen och stansa ut hjärtan tills du har ca.60st hjärtformade bröd (beroende på vilken storlek på hjärtat du väljer) ca. 2cm höga. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga bröden med en gaffel och lägg en bakduk över bröden och låt jäsa i kylen över natten.

(Alternativ, jäs degen i bunken över natten i kylen, stansa ut hjärtan på morgonen och låt dem jäsa på plåt i rumstemperatur i ca. 30min innan gräddning!)

 

På morgonen:

3. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c grader.

4. Grädda bröden i ca.10-15min. Bröden skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när dem är klara! Låt bröden svalna på galler under bakduk.

-mjölk

-laktos

Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Förskola, Nybakade bröd, Recept bröd, Rosa hjärtformade tekakor (Kalljästa), Rödbeta, allahjärtansdag, allahjärtansdag2016, bröd, brödrecept, förskolekök, gråbo, hjärtanbröd, kalljäsa bröd, kalljäst, kalljästbröd, laktosfritt, lerumskommun, mjölkfritt, rosa, rosa bröd, rosa deg, rösekullen, tekakor;