Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Runda solrosbrytbröd solroskärnor som är toppade med mjöl

Runda solrosbrytbröd solroskärnor som är toppade med mjöl

 
 
(Runda solrosbrytbröd av vete, lantbrödsmjöl med 4 sädesslag & surdeg och solroskärnor som är toppade med mjöl)

16st bröd
(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

 

Ingredienser:
200g jäst (torrjäst)
4l vatten (kallt)
5dl ljus sirap
2,4l lantbrödsmjöl med 4 sädesslag & surdeg
6,4l vetemjöl
16tsk salt (ca.110g)
3dl solroskärnor


Gör så här:

Kvällen/dagen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap, solroskärnor & lantbrödsmjöl med 4 sädesslag & surdeg och fortsätt blanda.

3. Häll därefter i vetemjöl, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i ca. 40min under bakduk.

5. Dela degen i 16st bitar och forma varje bit rund, lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, två och två per bleck/plåt och platta ut dem.

6. Skär de runda degplattorna i 6-8 tårtbitar med en degskrapa.

7. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa med i kylen över natten.

 

På morgonen/dagen efter:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c

2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.

 

-Laktos
-Mjölk

Kommentera inlägget här :