Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Mjölkchokladsockerkaka

Mjölkchokladsockerkaka

Mjölkchokladsockerkaka

Ingredienser kakan:

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

100 g mjölkchoklad, hackad

Instruktioner kakan:

1.      Sätt ugnen på 180 grader.
2.      Hacka chokladen.
3.      Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
4.      Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen.
5.      Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet. Rör i den hackade chokladen.
6.      Smörj en sockerkaksform (ca 1 1/2 liter), och bröa.
7.      Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min.
8.      Låt kakan svalna i formen.
9.      Stjälp upp kakan på en tallrik och garnera med mjölkchokladtryffel.

Mjölkchokladtryffel

Ingredienser:

100 g mjölkchoklad
½ dl grädde
15 g smör 

Instruktioner:

1.  Hacka chokladen och lägg i bunke.
2. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
3. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält helt och blivit en glansig crème.
4. Plasta bunken och låt tryffeln svala ordentligt. Tryffeln skall stå så pass länge att den blir spritsbar. Om du ställer den i kylen, glöm inte ta fram den 1 timman innan du skall ha den så den inte blir för hård. Vispa upp tryffeln lite innan den skall läggas i spritspåsen.

Taggar: Baka, Baka fika, Baka kaka, Chokladsockerkaka, Fika, Kaka, Mjuk kaka, Mjölkchoklad, Mjölkchoklad recept, Mjölkchokladsockerkaka, Mjölkchokladsockerkaka recept, Mjölkchokladtryffel, Mjölkchokladtryffel recept, Sockerkaka;

Kommentera inlägget här :