Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Rökt lax med äpple- fänkål & pepparrotssallad toppat med rågcrisp

Rökt lax med äpple- fänkål & pepparrotssallad toppat med rågcrisp

Rökt lax med äpple- fänkål & pepparrotssallad toppat med rågcrisp

Ingredienser

300 g kallrökt lax i skivor

Ingredienser sallad

1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk riven pepparrot
2 krm salt och peppar
1 krm peppar

1/2 liten fänkål
1/2 litet syrligt äpple

Ingredienser rågcrisp

2 skivor rågbröd alternativt kavring
25 g smör

Instruktioner

1.    Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
2.    Ansa och skär fänkålen i mycket tunna skivor, gärna med mandolin. Dela, kärna ur och skär äpplet i mycket tunna skivor. Blanda fänkål och äpple tillsammans med dressingen.
3.    Riv brödet på grova sidan av ett rivjärn. Stek smulorna i smöret i en stekpanna. Låt det svalna och rinna av på hushållspapper.
4.    Lägg laxen på ett fat.
5.    Fördela fänkåls- och äppelblandningen över.
6.    Strö över de crispiga brödsmulorna precis vid serveringen.

 
 
Taggar: Buffemat, Buffé, Buffé recept, Buffémat, Förrätt, Lax, Recept Buffémat, Rökt lax, Rökt lax med äpple fänkål och pepparrot oppat med rågcrisp;

Kommentera inlägget här :