Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - may 2016

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten - LCHF

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten

Ingredienser - chokladbotten

200 g osaltat smör
200 g 70% choklad
4 ägg
½ dl sötning
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm vaniljarom

Instruktioner - chokladbotten

1.     Smält smör och choklad på låg värme.
2.     Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
3.     Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda.
4.     Häll smeten i springform med fastspänt bakplåtspapper i botten och grädda i 200 grader i 10 min. Låt stå kallt, gärna över natten.
5.     När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar..

Ingredienser - blåbärsmousse

4 gelatinblad
250 g blåbär, frysta
100 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl sukrinmelis sötning
2 dl vispgrädde

Instruktioner - blåbärsmousse

1.     Blåbärsmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2.     Koka upp blåbären i en kastrull och låt koka i 2–3 min. Passera blåbären genom en sil och låt det svalna en stund.
3.     Blanda hälften av blåbärspurén med färskosten och sukrinmelis.
4.     Vispa grädden mellanfast.
5.     Smält gelatinbladen i resten av blåbärspurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner det i blåbärsfärskosten.
6.     Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet i ett par timmar.

Ingredienser - hallonmousse

4 gelatinblad
250 g hallon, frysta
100 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl sukrinmelis sötning
2 dl vispgrädde

Instruktioner - hallonmousse

7.     Hallonmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
8.     Koka upp hallonen i en kastrull och låt koka i 2–3 min. Passera hallonen genom en sil och låt det svalna en stund.
9.     Blanda hälften av hallonpurén med färskosten och sukrinmelis.
10.  Vispa grädden mellanfast.
11.  Smält gelatinbladen i resten av hallonpurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner det i hallonfärskosten.
12.  Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet i ett par timmar.

 

 

 

Taggar: LCHF Chokladbotten, LCHF Moussetårta, LCHF Tårta, LCHF blåbärsmousse, Lchf blåbärsmousse, Lchf hallonmousse, Recept lchf mousse, Recept lchf moussetårta, Recept lchf tårta, Recept lchf tårtfyllning;

Persikomoussetårta på chokladbotten

Persikomoussetårta på chokladbotten

Ingredienser - botten

120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Ingredienser - persikomousse

4 gelatinblad
5 konserverade persikohalvor
3 droppar gul hushållsfärg
1 ¼ dl florsocker
3 dl vispgrädde

Instruktioner

1.     Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
2.     Bryt chokladen i mindre bitar i en kastrull och smält tillsammans med smöret på låg värme och rör till en jämn smet.
3.     Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen, och vänd till sist ner vetemjölet.
4.     Tryck fast ett bakplåtspapper på botten av formen med löstagbar kant, ca 24 cm. Smöra kanterna på formen.
5.     Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan bli sval.
6.     Sätt i lätt oljade overheadark i kanterna på formen.
7.     Persikomousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
8.     Mixa persikohalvorna med en stavmixer till en fin puré, du behöver 2 dl pure.
9.     Vispa ner florsockret i purén.
10.  Vispa grädden mellanfast i en skål.
11.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält. Blanda ner det i den kalla purén.
12.  Vänd ner grädden i smeten, börja med en liten klick i taget så grädden inte blir simmig.
13.  Fyll formen med moussen och ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
14.  Tag loss tårtan ur formen och lägg på fat. Dekorera.

 
Taggar: Moussetårta, Persikomoussetårta på chokladbotten, Recept moussetårta, Recept persikomousse, Tårta, persikomousse;

Saftiga kanelbullar

Saftiga kanelbullar

Ingredienser - Deg

5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
150 gram smör
1 tsk salt

Ingredienser – Fyllning

200 gram smör
1 dl socker
1 dl sirap 100 g riven mandelmassa
1 msk stött kardemumma
1 msk vaniljsocker
4 msk kanel

Instruktioner

1.      Värm mjölken till 37 grader.
2.      Blanda lite av mjölken med jästen. Blanda sedan i resten av mjölken.
3.      Tillsätt salt, socker, kardemumma, sirap och mjöl.
4.      Tillsätt smöret i kuber och låt bearbeta i ca 10 min. Degen är nu lätt att arbeta med.
5.      Jäs i 1 timma eller till dubbel storlek.
6.      Blanda under tiden fyllningen.
7.      Ta ur degen ur bunken och knåda några minuter.
8.      Dela i 2 delar.
9.      Kavla ut en del till en kvadrat (så tunn som möjligt). Bred på hälften av fyllningen.
10.   Antingen rullar du ihop till en rulle och sedan skär bullar ca 1 cm eller så delar du degen på mitten och skär tunna remsor som du tvinnar och snurrar ihop till ett nystan.
11.   Lägg varje bulle i  bullform på plåt. Gör därefter samma med resterande deg och fyllning.
12.   Jäs i 45 min.
13.   Pensla med uppvispat ägg (som är vispat med 1 msk vatten för att lättare pensla) och lägg på pärlsocker eller vad du föredrar.
14.   Grädda i övre delen av ugnen i 225 grader i 8-10 min.

 
Taggar: Baka, Baka bullar, Baka fika, Baka kanelbullar, Baka lchf fika, Bästa Kanelbullarna, Kanel, Kanelbullar och mjölk, Kanelbullar recept, Saftiga Kanelbullar, Saftiga kanelbullar recept, Världens godaste kanelbullar, Världens godaste kanelbullar recept, kanelbulle;