Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - february 2018

Semlekladdkaka

Semmelkladdkaka

Ingredienser kakan:

150 g smör
200 g mandelmassa
2 tsk malen kardemumma
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smör till formen

Ingredienser toppingen:

75 g mandelflagor
4-5 dl vispgrädde
Florsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och riv mandelmassan.
3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
6. Låt kakan svalna.
7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna och låt svalna.
8. Vispa grädden.
9. Bred eller spritsa ut grädden över den avsvalnade kakan.
10. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. 

Taggar: Baka, Baka fika, Bästa semlan, Fika, Gofika, Gofika recept, Kaka, Kaka med mandelmassa, Kaka med mandelmassa och grädde, Mandelmassa, Mandelmassa recept, Mjuk kaka, Semla, Semla recept, Semlekladdkaka, Semlekladdkaka recept;

Mjölkchokladsockerkaka

Mjölkchokladsockerkaka

Ingredienser kakan:

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

100 g mjölkchoklad, hackad

Instruktioner kakan:

1.      Sätt ugnen på 180 grader.
2.      Hacka chokladen.
3.      Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
4.      Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen.
5.      Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet. Rör i den hackade chokladen.
6.      Smörj en sockerkaksform (ca 1 1/2 liter), och bröa.
7.      Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min.
8.      Låt kakan svalna i formen.
9.      Stjälp upp kakan på en tallrik och garnera med mjölkchokladtryffel.

Mjölkchokladtryffel

Ingredienser:

100 g mjölkchoklad
½ dl grädde
15 g smör 

Instruktioner:

1.  Hacka chokladen och lägg i bunke.
2. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
3. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält helt och blivit en glansig crème.
4. Plasta bunken och låt tryffeln svala ordentligt. Tryffeln skall stå så pass länge att den blir spritsbar. Om du ställer den i kylen, glöm inte ta fram den 1 timman innan du skall ha den så den inte blir för hård. Vispa upp tryffeln lite innan den skall läggas i spritspåsen.

Taggar: Baka, Baka fika, Baka kaka, Chokladsockerkaka, Fika, Kaka, Mjuk kaka, Mjölkchoklad, Mjölkchoklad recept, Mjölkchokladsockerkaka, Mjölkchokladsockerkaka recept, Mjölkchokladtryffel, Mjölkchokladtryffel recept, Sockerkaka;