Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - december 2016

LCHF Knäck

LCHF Knäck

Ingredienser

1dl gold fibersirap
3 msk vispgrädde
25g smör
Ev. 1 msk hackade nötter/solrosfrön/kokos)

Ev. någon smaksättning, men kan uteslutas

ev. 1 tsk vaniljpulver eller essens
ev. 1 tsk saft och zest från citron, lime, apelsin
ev. 1 msk kakao
ev. 1 tsk kanel
ev. 1 tsk pepparkakskryddor
ev. 1 tsk lakritspulver
(eller annan favoritsmak i form av kryddor eller essense.)

Instruktioner

1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
2. Koka upp och låt sedan smeten sjuda i ca 30-35 minuter.
3. Gör ett ”kulprov” och se om knäcken är i rätt konsistens.
4. Häll upp i knäckformar.
5. Strö ev. över garnering.
6. Låt stelna i kylen.

Taggar: Baka lchf, Baka lchf fika, LCHF Godis, LCHF Julgodis, LCHF Knäck, Lchf gott, Recept Lchf godis, Recept knäckebröd, Recept lchf knäckebröd, Recept smaksatt knäck, Recept smaksatt lchf knäck, Recept sockerfri knäck, Sockerfri Knäck, lchf julbak, lchf recept;

LCHF Kola

 LCHF Kola

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1/2 dl vit fibersirap 1/4 dl gold fibersirap
1/2 dl sötströ
50 g smör

Ev. någon smaksättning, men kan uteslutas

ev. 1 tsk vaniljpulver eller essens
ev. 1 tsk saft och zest från citron, lime, apelsin
ev. 1 msk kakao
ev. 1 tsk kanel
ev. 1 tsk pepparkakskryddor
ev. 1 tsk lakritspulver
(eller annan favoritsmak i form av kryddor eller essense.)

Ev. garnering:
1 msk flingsalt eller
1 msk hackade nätter eller
1 msk kokos

Instruktioner

1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
2. Koka upp och låt sedan smeten sjuda i ca 30-35 minuter.
3. När temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar.
4. Häll upp i bakpappersklädd liten form.
5. Strö ev. över garnering.
6. Låt stelna i kylen.
7. Skär lämpliga bitar och klä ev. in i smörpapper.

.

Taggar: Baka lchf, Baka lchf fika, Eget godis, Godis, Godis med traditioner, Godisverkstad, LCHF Godis, LCHF Julgodis, LCHF Kola, LCHF Smörkola, Lchf gott, Recept LCHF Kola, Recept Lchf godis, Sockerfritt godis, lchf julbak, lchf juldessert, lchf recept;

Rustika vetelimpor med 4 sädesslag & surdeg toppade med mjöl

 
 

16st bröd 

(Storlek: 2-3st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
200g jäst (4st pkt torrjäst á 12g)
4l vatten (kallt)
5dl ljus sirap
6,4l vetemjöl
2,4l lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver)
16tsk salt (ca.110g)

 

Gör så här:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap och lantmjöl och fortsätt blanda.

3. Häll i vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter. (knåda i ca. 5-6min)

4. Låt degen jäsa i 40min under bakduk.

5. Dela degen i 16st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 2-3st per bleck/plåt, strö över vetemjöl.

6. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa i 30min

7. Sätt ugnen på 190´c

8. Sätt in bröden i ugnen och grädda i ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

9. Låt dem svalna på galler.


-Laktos
-Mjölk