Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - october 2017

Potatislimpor toppade med mjölmönster

 
 

4st bröd
(Storlek: 4st bröd per bleck/plåt)

 

Ingredienser:
25g jäst (torrjäst)
5dl vatten (kallt)
0,5dl ljus sirap
1-1,5dl riven kokt potatis
10-12dl vetemjöl
2tsk salt


Gör så här:

Kvällen/dagen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap och potatisen, fortsätt blanda.

3. Häll därefter i vetemjöl, lite i taget, tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i ca. 20min under bakduk.

5. Dela degen i 4st bitar och forma varje till en limpa, lägg upp på plåt med bakplåtspapper under, fyra per bleck/plåt, pudra över mjöl eller gör ett mjölmönster.

6. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa med i kylen över natten.

 

På morgonen/dagen efter:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c

2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.

 

-Laktos
-Mjölk

Potatislimpor toppade med mjölmönster

 
 

24st bröd
(Storlek: 4st bröd per bleck/plåt)

 

Ingredienser:
200g jäst (torrjäst)
4l vatten (kallt)
5dl ljus sirap
ca.8,8l vetemjöl
16tsk salt (ca.110g)
1-1,5l riven kokt potatis


Gör så här:

Kvällen/dagen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap och potatisen, fortsätt blanda.

3. Häll därefter i vetemjöl, lite i taget, tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i ca. 20min under bakduk.

5. Dela degen i 24st bitar och forma varje till en limpa, lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, fyra per bleck/plåt.

6. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa med i kylen över natten.

 

På morgonen/dagen efter:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c

2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.

 

-Laktos
-Mjölk

Galet god ört & vitlöksolja

 
 
Gör så här:
Mixa dill och persiljestjälkar med rapsolja och vitlök, pressa i lite citron och droppa i en gnutta honung och krydda med citronpeppar och Lite salt!
Supergod till vitkål blomkål m.m, ugnsrostade grönsaker, kikärter, linser, bönor och pastasallad, toppad på fisk m.m!