Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Clementinsockerkaka toppad med vaniljglasyr och "kanderat" hasselnötsströssel

Clementinsockerkaka toppad med vaniljglasyr och "kanderat" hasselnötsströssel

 
Ingredienser till kakan:
2st ägg
2dl strösocker
3dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
3st clementiner (clementinsaft & zest/rivet skal från alla 3)
1dl "vätska" clementinsaft + ev. vatten
50g smält smör
 
Gör så här:
1. Smöra & bröa en sockerkaksform
2. Vispa ihop ägg och socker poröst.
3. Smält smör och låt svalna.
4. Häll i alla torra ingredienser förutom bakpulvret i äggsmeten.
5. Tillsätt clementinzestet & saften (ev. vatten- det skall totalt vara 1dl vätska)
6. Tillsätt smöret och blanda allt.
7. Häll tillsist i bakpulvret och blanda allt försiktigt.
8. Häll i smeten i den smorda & bröade formen och sätt in i ugnen på 175´c i ca. 40 min, e.tills kakans inner temperatur är 98´c.
9. Ta ut kakan och låt svalna.
10. Blanda ihop glasyren och gör strösslet.
11. Spritsa på glasyren och strö över strösslet över kakan.
Klar att servera!
 


 
Vaniljglasyr:
2 dl florsocker
1,1 msk vatten
5 st droppar citronsaft
0,5 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser!
 
 
"Kanderat" hasselnötsströssel
1msk hackade hasselnötter
1dl strösocker
 
Gör så här:
Häll i hasselnötter & strösocker i stekpanna och smält på låg värme, rör om då och då tills sockret smält och svept in hasselnötterna, häll upp dem på bakplåtspapper och låt steltna.
Hacka sedan i mindre titar till ett "strössel".
 
 
 

 

Kommentera inlägget här :