

16st bröd
(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)
Ingredienser:
200g jäst (torrjäst)
4l vatten (kallt)
5dl ljus sirap
10-11l vetemjöl
5-6dl rivet äpple
2dl linfrön
16tsk salt (ca.110g)
Gör så här:
Kvällen innan:
1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.
2. Häll i sirap, linfrön och de rivna äpplet och fortsätt blanda.
3. Häll i vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter. (knåda i ca. 5-6min)
4. Låt degen jäsa i 40min under bakduk.
5. Dela degen i 16st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 3st per bleck/plåt, strö över basmüsli.
6. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa med i kylen över natten.
På morgonen:
1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c
2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.
3. Låt dem svalna på galler.
-Laktos
-Mjölk