
Kanelbullekladdkaka
Ingredienser kladdkakan
200 g smält smör
2,5 dl mjöl
3 dl socker
2 tsk kardemumma
4 ägg
Instruktioner kladdkakan
1. Smält smöret och låt det svalna lite.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Rör i smöret.
4. Rör i ett ägg i taget.
5. Häll smeten i en springform, 24 cm.
Ingredienser rippel
25 g smält smör
2 msk kanel
2 msk socker
Topping
Pärlsocker
Instruktioner rippel
1. Blanda allt och fördela över smeten i en ”kanelbullespiral”.
2. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan i ca 15 minuter i 180 grader.
4. Titta till kakan, har ”kanelbullespiralen” sjunkit ner i kakan, lägg på mer i samma spiral
och toppa med mer pärlsocker. Fortsätt grädda i ytterligare 10 min.
5. Tag ut (kakan ska vara ”lätt vobblande”) och låt svalna.
6. Serveras med vispa grädde, vaniljsås eller vaniljglass.