Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Äpplebröd med linfrön toppade med basmüsli & mjöl.

Äpplebröd med linfrön toppade med basmüsli & mjöl.

 
 

2st bröd 

(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
25g jäst
5dl vatten (kallt)
0,5dl ljus sirap
ca.1,2l vetemjöl
0,5-1dl rivet äpple
4msk linfrön
2tsk salt

 

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap, linfrön och de rivna äpplet och fortsätt blanda.

3. Häll i vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter. (knåda i ca. 5-6min)

4. Låt degen jäsa i 40min under bakduk.

5. Dela degen i 2st bitar och forma varje bit till en "lång limpa", lägg på plåt med bakplåtspapper under, 2st per plåt, strö över basmüsli & mjöl.

6. Lägg en bakduk över bröden och låt dem jäsa med i kylen över natten.

 

På morgonen:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c

2. Sätt in bröden i ugnen på 225´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.


-Laktos
-Mjölk

Kommentera inlägget här :