Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Ljusa Blomsterbrytbröd toppade med solroskärnor i mitten av blomman

Ljusa Blomsterbrytbröd toppade med solroskärnor i mitten av blomman

 
 
16st blomsterbröd 

(Storlek: 2st bröd per bleck/plåt)

Ingredienser:
200g jäst (4st pkt torrjäst á 12g)
4l vatten (fingervarmt)
5dl ljus sirap
8,5-8,8l vetemjöl
16tsk salt (ca.110g)

Pensling:
2st ägg + vatten

 

Garnering:
Solroskärnor

 

Gör så här:

Kvällen/dagen innan:

1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.

2. Häll i sirap och fortsätt blanda.

3. Häll i vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.

4. Låt degen jäsa i ca. 40min under bakduk.

5. Dela degen i 16st bitar och dela varje bit i 7st bitar, forma varje bit rund/boll, och rulla en hel boll i solroskärnor, lägg sedan bollen på en plåt med bakplåtspapper under och lägg därefter de andra 6st bollarna runt den frödoppade bollen och forma som en blomma, lägg två och två blommor per bleck.

6. låt dem jäsa i kylen över natten, övertäckta med handuk eller plastfolie.

 

På morgonen/dagen efter:

1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min.

2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.

3. Låt dem svalna på galler.

 

-Laktos
-Mjölk

 

Kommentera inlägget här :