Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Brytbröd toppade med mjöl, blåa vallmofrön, solroskärnor & havregryn

Brytbröd toppade med mjöl, blåa vallmofrön, solroskärnor & havregryn

 
 
 
 

1st bröd (med 13st frallor)

50g jäst
6dl vatten
3dl havregryn
50g smör (mjölkfritt)
2msk ljus sirap
13-14dl
vetemjöl
2tsk salt

 

Garnering/topping:
Blåa vallmofrön
Solroskärnor
Mjöl
Havregryn

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Smula jästen i en bunke. tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp sig. Häll i havregryn och sirap och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper ifrån bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i 13st lika stora bitar och rulla varje bit till en boll, doppa bollen i valfri topping och lägg bollarna ganska tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg en bakduk på brödet och låt jäsa i kylen över natten.

 

På morgonen:

3. Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c.

4. Grädda brödet i mitten av ugnen i 20–25 min. Brödet skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när det är klart! Låt brödet svalna på galler under bakduk.

 

Kommentera inlägget här :