
Snittar med valfri godisfyllning
220 g smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 gram dumlekolor eller Toblerone eller Daim eller liknande
- Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
- Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg.
- Nu kan du baka in den hackade dumlen .
- Dela på två och rulla ut till länger.
- Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna.
- Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
- Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Minisockerkakor
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 st. dubbelnougat
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram muffinsformar på en plåt 14-16 st.
- Vispa smör och söcker lätt och luftigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
- Sikta därefter i de torra ingredienserna.
- Fyll muffinsformarna till hälften.
- Tryck i en bit dubbelnougat.
- Grädda i mitten av ugnen i ca. 25 minuter.