Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - september 2016

Ljuvliga sirapssnittar

 
 
Ingredienser:
100 g smör
1 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175´c
2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och knåda den lätt.
3. Dela degen i 3 bitar.
4. Rulla varje degbit till långa rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medans kakorna är varma.
6. Ät & njut!

Chokladpudding toppat med vaniljvispad greädde och apelsin

 
Taggar: Choklad dessert, Dessert, Måltidensdag, efterrätt, inspiration;

Ida´s Busfröknäcke

 
 
 
 
 
1plåt
 
Ingredienser: Steg 1.
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 tsk rapsolja
1 tsk paprikakrydda
0,5tsk salt
 
Ingredienser: Steg 2.
1/2 dl linfrön
2 dl vetemjöl (120g)
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk rapsolja
 
 
Gör så här:
 
Steg 1.
  1. Sätt på ugnen på 180´c
  2. Rosta Solroskärnorna & pumpakärnorna i ugnen i ca.15min och ringla över rapsolja och krydda med paprikakrydda & salt.
Steg 2.
  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med de rostade & kryddade fröna.
  3. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet.
  4. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca.15 minuter. Ta ut plåten och klipp, skär eller sporra i så stora bitar du vill ha.
  6. Grädda ytterligare 30-35 minuter.
  7. Låt busfröknäcket svalna på galler.
 
Taggar: @glada_kocken, Baka bröd, Busfröknäcke, Fröknäcke, Hårt bröd, Ida´s Busfröknäcke, Nybakade bröd, Recept bröd, bröd, fröer, frön, laktosfritt, laktosfritt bröd, mjölkfritt, äggfritt fröknäckebröd;