Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - september 2015

Supergod mjuk jordnöts kaka (LCHF)

Mjuk jordnötskaka (LCHF)
 
Ingredienser
 
4 ägg
1 - 1 1/2 dl sötströ
1 tsk vaniljpulver
150 g jordnötssmör
 
Till formen
 
smör
kokos 
 
Instruktioner
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med smör och "bröa" med kokos.
3. Vispa äggen riktigt vitt och fluffigt i minst 5 min med elvisp.
4. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund.
5. Rör försiktigt ner jordnötssmöret och blanda ordentligt.
6. Häll smeten i formen och in i mitten av ugnen i ca 25 min. Jag hade inne längre då jag tyckte den verkade lite lös. Men hade man tagit ut den vid 25 min hade den nog blivit mer som en kladdkaka.
7. När kakan svalnat lite, dekorera eventuellt med choklad och nötter.
Taggar: Kaka, LCHF, Mjuk jordnötskaka, Mjuk jordnötskaka lchf, Mjuk kaka LCHF, baka lchf, lchf fika;

Sockerkaka med hallon & blåbär (LCHF)

Sockerkaka med hallon & blåbär  (LCHF)

Ingredienser

1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl sötströ
150 g smör
1 dl grädde
5 ägg
Saft från 1 citron
150 g frysta bär

Instruktioner

1.      Börja med att värma upp ugnen till 175 grader.
2.      Smält sedan smöret i en kastrull eller i en mikrovågsugn.
3.      Vispa sedan äggen och sötströ hårt i 3-5 minuter.
4.      Blanda därefter i det smälta smöret och grädden i äggblandningen.
5.      Rör sedan ner alla torra ingredienser i blandningen försiktigt utan att för mycket luft lämnar smeten.
6.      Häll därefter ner smeten i en sockerkaks form täckt med bakplåtspapper eller smörad och "bröad" med tex mandelspån.
7.      Grädda kakan i cirka  1 tim.

Taggar: Bärsockerkaka LCHF, Citron sockerkaka, LCHF, Mjuk kaka LCHF, Sockerkaka, Sockerkaka LCHF, lchf fika;

Världens godaste kaka - Succékaka

Världens godaste kaka - Succékaka

Ingredienser

Kakan

400 g smör
4 ägg
8 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 dl strösocker
2 dl kakao
4 dl vetemjöl

Glasyr

200 g mörk choklad
4 dl grädde
4 dl strösocker
4 msk sirap
200 g smör

Garnering

4 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsås pulver
Persikor

Instruktioner

1.      Smält smöret. Blanda övriga ingredienser till kakan och rör ner det smälta smöret undan för undan. Rör till en jämn smet.
2.      Häll ut smeten på ett smort bakplåtspapper i långpanna och grädda i ugn, 175 grader, cirka 20-30 minuter. Låt kakan svalna.
3.      Gör under tiden glasyren: Koka upp grädde, socker och sirap. Lägg ner chokladen bruten i bitar och sjud under omrörning tills chokladen smält.
4.      Låt chokladblandningen koka ihop tills den tjocknar, det tar cirka 15 minuter. Rör då och då. Rör slutligen ner i smöret.
5.      Bred glasyren på den kalla kakan och ställ kakan svalt tills kakan och glasyren ”satt sig”.
6.      Skär kakan i bitar.
7.       Vispa grädden lagom tjock tillsammans med vaniljpulvret. Lägg i spritspåse.
8.       Skär persikorna i önskar form och dekorera med grädden och persikorna.

Taggar: Baka, Chokladglasyr, Dessert, Fika, Kaffestund, Kaka, Persikor, Succé kaka, Vaniljgrädde, Världens godaste kaka, kaka till kaffet;