
Brownietårta med mjölkchokladkräm, godis och dumlefluff
Ingredienser browniebotten:
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Ingredienser mjölkchokladkolakräm
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Ingredienser dumlefluff
90 g dumlekolor
1 ½ dl vispgrädde
Instruktioner botten:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Bröa en rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
Instruktioner mjölkchokladkrämen:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
2. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
3. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar.
Instruktioner dumlefluff:
1. Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka.
2. Dela dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
3. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten).
4. När blandningen är helt helt kall vispas den upp till en härlig fluff.
(Dubbla satsen räcker till ett lager fyllning till en 22-24 cm tårta.)
Instruktioner tårtan:
1. Dekorera kakan med dumlefluff och godis.
