Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - february 2017

Rosa hjätformande tekakor

 
 
ca. 65st hjätformande rosa tekakor
 
Ingredienser:
200g jäst
400g smör
2l vatten (ljummet)
8msk sirap
4 tsk salt
4,4 vetemjöl special
2st (710g x 2st) burkar rödbetor + spad (mixade)
(ev. lite röd karamellfärg)

 

Gör så här:

Kvällen innan:

1. Häll jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp sig häll i de mixade rödbetorna och ev. lite röd karamellfärg.
Häll i sirap, smör och sen vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och tillsätt tillsist salt, degen är färdig när den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30min.

2. Kavla ut degen och stansa ut hjärtan tills du har ca.65st hjärtformade bröd (beroende på vilken storlek på hjärtat du väljer) ca. 1-2cm höga. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga bröden med en gaffel och lägg en bakduk över bröden och låt jäsa i kylen över natten.

(Alternativ, jäs degen i bunken över natten i kylen, stansa ut hjärtan på morgonen och låt dem jäsa på plåt i rumstemperatur i ca. 30min innan gräddning!)

 

På morgonen:

3. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca 10min. Sätt ugnen på 190´c grader.

4. Grädda bröden i ca.10-15min. Bröden skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när dem är klara! Låt bröden svalna på galler under bakduk.

-mjölk

-laktos

Citron & clementinsockerkaka

 
 
Ingredienser till kakan:
2st ägg
2dl strösocker
3dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
3st clementiner (clementinsaft & zest/rivet skal från en clementin)
1st citron (citronsaft & zest/rivet skal från hela citronen)
1dl "vätska" citron & clementinsaft + ev. vatten
50g smält smör
 
Gör så här:
1. Smöra & bröa en sockerkaksform
2. Vispa ihop ägg och socker poröst.
3. Smält smör och låt svalna.
4. Häll i alla torra ingredienser förutom bakpulvret i äggsmeten.
5. Tillsätt citron & clementinzestet & saften (ev. vatten- det skall totalt vara 1dl vätska)
6. Tillsätt smöret och blanda allt.
7. Häll tillsist i bakpulvret och blanda allt försiktigt.
8. Häll i smeten i den smorda & bröade formen och sätt in i ugnen på 175´c i ca. 40 min, e.tills kakans inner temperatur är 98´c.
9. Ta ut kakan och låt svalna.
Klar att servera!
 
 

Sjörövarbåt/skepp

Sjörövarbåt/skepp (morot, apelsin, russin, dill!)
 
Sjörövarbåt/skepp (morot, apelsin, russin, persilja!)