Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - january 2016

Kladdkakebakelse med chokladmousse (LCHF)

Kladdkake bakelse med chokladmousse (LCHF)

Ingredienser kladdkakebottnar

100 g smör 
100 g mörk choklad 
1 dl vispgrädde   
2 st. ägg 
1 krm vaniljpulver 
1 msk kakao 

Instruktioner kladdkakebottnar

1.      Smält smör och choklad.
2.      Tillsätt sedan grädden.
3.      Vispa äggen fluffiga tillsammans med kakao och vaniljpulver.
4.      Häll ner chokladsmeten i äggen.
5.      Häll i muffinsformar.
6.      Grädda ca. 5 minuter i ugnen på 200 grader.
7.      Låt svalna.
8.      När dem är avsvalnade kan du lägga på chokladmoussen.

Ingredienser chokladmousse

100 g mörk choklad
2 äggulor
½ tsk vaniljpulver
3 dl grädde

Instruktioner

1.      Smält chokladen och ställ åt sidan för att svalan.
2.      Vispa grädden med vaniljpulver tills den precis börjar tjockna.
3.      Rör i äggulorna.
4.      Blanda sedan ca ½ dl av grädden i chokladen och rör ut ordentligt. Blanda sedan i resten.
5.      Fyll en spritspåse med chokladmoussen och spritsa på kladdkake bottnarna.
6.      Ställ i kylskåpet minst 1 timma.
7.      Tag fram och dekorera innan servering.

Vill du göra lchf maränger som tillbehör som på bilden så hittar du receptet här:
http://tallriksmodeller.blogg.se/2016/january/marang-lchf.html

 

 

Taggar: Baka lchf, Baka lchf fika, Baka lchf kakor, Elegant lchf dessert, LCHF, LCHF Chokladdessert, LCHF Chokladmousse, LCHF Dessert, LCHF Muffins, LCHF chokladmousse recept, Lchf Kladdkaka recept, Lchf chokladmuffins, Lchf gott, Recept lchf dessert, lchf kladdkaka;

Världens godaste tacopaj i lchf style

Världens godaste tacopaj i lchf style

Ingredienser pajskal

50 g smör
3 dl mandel mjöl
1 ägg
1 msk fiberhusk
½ tsk salt

Instruktioner pajskal

1.      Blanda mandel mjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
2.      Rör ner smör och ägget.
3.      Blanda samman degen.
4.      Platta ut degen i en pajform med löstagbar kant.
5.      Ställ in i formen i kylen eller frysen i 30 minuter, så sjunker den inte ihop under gräddningen.
6.      Förgrädda skalet i ca 5 min på 200°.

Ingredienser fyllning

600 g nötfärs
tacokrydda efter smak och tycke

200 g Philadelphia ost
2,5 dl crème fraiche
100 g smakrik riven ost
Salt och peppar
Pressad vitlök

Instruktioner fyllning

1.      Bryn färsen och smaksätt med tacokryddan.
2.      Rör ihop resten till en ost crème.
3.      Fyll pajskalet med färsen och toppa med ost crèmen.
4.      Grädda i 225 grader tills ost crèmen fått färg, ca 20 min.
5.      Serveras med sallad och salsasås

Ingredienser salsasås

½ st. spetspaprika
10 st. cocktailtomater
½ rödlök
½ pepparfrukt
vitlök
salt och peppar
2 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk sötning

Instruktioner salsasås

1.      Hacka alla grönsaker och lägg i en kastrull.
2.      Häll på resten och koka ihop i ca 15 min.
3.      Mixa såsen med en stavmixer.
4.      Smaka av med ev. mer kryddor och låt svalna.

 
Taggar: LCHF, LCHF MAt, LCHF Middag, Lchf fredags mat, Lchf paj, Lchf salsa, Lchf tacopaj, Recept lchf salsa, Recept lchf tacopaj, Tacopaj, Världens godaste lchf tacopaj, lchf måltid, lchf recept;

Äggröra och bacon lchf

Äggröra och knapriga bacon 

1 ägg
1-2 msk grädde
salt och peppar

Knaperstekt bacon
Gräslök
Finstrimlad purjolök

 

Taggar: LCHF Frukost, Lchf, Söndagsfrukost, Ägg och bacon;