
Brownie
Ingredienser chokladganache
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Ingredienser brownie
200 g smör
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Instruktioner
1. Chokladganachen:
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 25cm, med med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
6. När kakan är sval så brer du på ganachen. Rör om den lite först, Ställ brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.