



Gör så här:
Kvällen/dagen innan:
1. Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig.
2. Lägg i smör, socker och blanda.
3. Häll därefter i vetemjöl special, lite i taget och tillsätt tillsist havssaltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter.
4. Låt degen jäsa i ca. 40min under bakduk.
5. Dela degen i 5st bitar och dela ca.10-11st bitar av varje del, forma varje bit rund, lägg upp alla bollar på plåtar med bakplåtspapper under och lägg dem i form som en orm, lägg formar på bollarna och pudra på vetemjöl.
6. Lägg en bakduk el. plastfolie över bröden och låt dem jäsa i kylen över natten.
På morgonen/dagen efter:
1. Ta ut plåtarna ur kylen och ställ dem i rumstemperatur i ca.10min. Sätt ugnen på 190´c
2. Sätt in bröden i ugnen på 190´c och grädda ca.10-12min el. tills bröden har en innertemperatur på minst 96´c.
3. Låt dem svalna.
4. Tryck därefter dit 2st russin som ögon på varje orm och under dem skall en bit morot som skurits ut till en tunga tryckas dit!
-Laktos
-Mjölk
-Ägg
Kan de jäsa i 24 h? Och om dom inte jäser så bra i kylen vad kan det bero på?