Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - april 2016

Världens godaste pannkakor

Ca. 13-15st
 
Ingredienser:
4 ägg
7 dl mjölk
3,1 dl mjöl
1 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
 
Gör så här:
Blanda torra ingredienser med hälften av mjölken och vispa klumpfritt.
Vispa i äggen och sedan resten av mjölken.
Stek i smör.
 
 
Taggar: Pannkaka, Pannkakor, Världens godaste pannkakor, mjöl, ägg;

Ida´s chokladdröm (toppad kladdkaka)

 
 
 
(ca.12st bitar)
 
Botten/kakan:
Ingredienser:
150g smör
3st ägg
3dl strösocker
2dl vetemjöl
1dl kakao
1msk vaniljsocker
2krm salt

(smör & vetemjöl att bröa springformen med)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra & mjöla en springform.
  3. Smält smöret och ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
  5. Häll i de torra ingredienserna och häll till sist i smöret.
  6. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  7. Grädda i mitten av ugnen 17min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna/bli kall..
 
Mörk pistagechokladtryffelkräm
Ingredienser:
150g mörk pistagechoklad
3dl vispgrädde
 
Topping
Ingredienser:
4st twix/raider paket (8st pinnar) delade i bitar
3-4dl mini marshmallows
ca. 2dl jordnötter & cashewnötter (grovhackade)
Ohoj choklad & kolasås (att ringla över)
 
 
Gör så här:
  1. Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i pistagechokladen och låt den smälta.
  2. Rör runt hela tiden och låt chokladen och grädden gå ihop till en smet!
  3. Låt svalna lite.
  4. Häll därefter chokladsmeten på kladdkakan (springformen skall vara kvar) och lägg på/varva twix/raiderbitarna, mini mrsmallows & de hackade nötterna låt stelna i kylskåp ca.20min, ta ut den och dekorera med choklad & kolasås och servera med vispad vaniljgrädde
 
 
Taggar: Choklad dessert, Dessert, Ida´s chokladdröm (toppad kladdkaka), Kaka, Recept dessert, Världens godaste kaka, choklad, kladdkaka;

Snoddas med blåa vallmofrön

 
16st bröd/flätor
 
Ingredienser: 
200g jäst (4pkt torrjäst)
4l vatten
400g smör (mjölkfritt)
6400g vetemjölspecial (ca.6kg)
8tsk salt (ca.50g)
 
 
Pensling och garnering:
3st ägg + 0,5dl vatten
Vallmofrön
 
Dag 1.
1. Häll i jästen i en degbunke och tillsätt vattnet.
2. Blanda tills jästen har löst upp sig helt, lägg därefter i smöret.
3. Häll i mjölet lite i taget och blanda tills degen släpper ifrån degbunkens kanter, tillsätt då saltet och fortsätt att knåda i ca.5min.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca.30min.
5. Dela degen i 16st delar och dela varje degbit på 3st bitar och rulla längder av varje degbit ca.30-40cm långa.
6. Börja därefter att fläta de tre längderna och vik in kanterna på varje sida under brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Lägg på en bakduk över bröden och ställ in i kylen tills dagen efter.
 
Dag 2.
1. Sätt på ugnen 190´c
2. Ta ut bröden ur kylen, låt stå framme ca.10min innan gräddning.
3. Blanda ägg med vattnet och pensla sedan bröden med det.
4. Strö på vallmofrön och grädda bröden i ugnen i ca.20-25min eller tills brödens innertemperatur är minst 96´c.
5. Låt bröden kallna utan bakduk på galler.
 
-mjölk
-laktos
Taggar: Baka bröd, Glada_kocken, Nybakade bröd, Recept bröd, Snoddas med blåa vallmofrön, bröd, brödflätor, brödrecept, flätor, jäst, kalljäsa bröd, kronjäst, laktosfritt bröd, matbröd, mjökfritt bröd, mjöl, mjölkfritt, snoddas, vetemjöl;