
(ca.12st bitar)
Botten/kakan:
Ingredienser:
150g smör
150g smör
3st ägg
3dl strösocker
2dl vetemjöl
1dl kakao
1msk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
1msk vaniljsocker
2krm salt
(smör & vetemjöl att bröa springformen med)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smöra & mjöla en springform.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
- Häll i de torra ingredienserna och häll till sist i smöret.
- Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 17min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna/bli kall..
Mörk pistagechokladtryffelkräm
Ingredienser:
150g mörk pistagechoklad
3dl vispgrädde
Topping
Ingredienser:
4st twix/raider paket (8st pinnar) delade i bitar
3-4dl mini marshmallows
ca. 2dl jordnötter & cashewnötter (grovhackade)
Ohoj choklad & kolasås (att ringla över)Gör så här:
- Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i pistagechokladen och låt den smälta.
- Rör runt hela tiden och låt chokladen och grädden gå ihop till en smet!
- Låt svalna lite.
- Häll därefter chokladsmeten på kladdkakan (springformen skall vara kvar) och lägg på/varva twix/raiderbitarna, mini mrsmallows & de hackade nötterna låt stelna i kylskåp ca.20min, ta ut den och dekorera med choklad & kolasås och servera med vispad vaniljgrädde
Bjöd mina kollegor på denna kladdkaka idag och det blev populärt