
Semmelkladdkaka
Ingredienser kakan:
150 g smör
200 g mandelmassa
2 tsk malen kardemumma
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Smör till formen
Ingredienser toppingen:
75 g mandelflagor
4-5 dl vispgrädde
Florsocker
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och riv mandelmassan.
3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
6. Låt kakan svalna.
7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna och låt svalna.
8. Vispa grädden.
9. Bred eller spritsa ut grädden över den avsvalnade kakan.
10. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker.