
Ingredienser
300 g kallrökt lax i skivor
Ingredienser sallad
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk riven pepparrot
2 krm salt och peppar
1 krm peppar
1/2 liten fänkål
1/2 litet syrligt äpple
Ingredienser rågcrisp
2 skivor rågbröd alternativt kavring
25 g smör
Instruktioner
1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
2. Ansa och skär fänkålen i mycket tunna skivor, gärna med mandolin. Dela, kärna ur och skär äpplet i mycket tunna skivor. Blanda fänkål och äpple tillsammans med dressingen.
3. Riv brödet på grova sidan av ett rivjärn. Stek smulorna i smöret i en stekpanna. Låt det svalna och rinna av på hushållspapper.
4. Lägg laxen på ett fat.
5. Fördela fänkåls- och äppelblandningen över.
6. Strö över de crispiga brödsmulorna precis vid serveringen.


