

Rökt lax med råstekt blomkål, citronmarinerade morotsrosor och prästostcremé
Ingredienser
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk olja
salt och svartpeppar
1 1/2 dl naturell färskost
2 dl crème fraiche
3 dl riven prästost
ca 300 g kallrökt lax i bit
1 morot
1/2 kruka dill
1 tsk pressad saft av citron (1 tsk motsvarar saft från 1/2 citron)
1 msk olja

1. Ansa blomkålen och skär den i små buketter. Stek dem 2-3 minuter i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och nymald peppar.
2. Mixa färskosten med prästost och cremefraiche till en jämn smet. Smaksätt med salt och nymald peppar.
3. Skiva laxen. Skala och skär bort ändarna på moroten. Hyvla morotsnudlar med en potatisskalare. Plocka dillen.
4. Blanda morot, dill och citronsaft med oljan. Smaksätt med salt och nymald peppar.
5. Servera laxen med blomkål, prästostcremé och morotsrosor.
