
Brysselkex
Ingredienser deg:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Ingredienser garnering:
1 dl strösocker
några droppar hushållsfärg
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.
3. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
4. Forma degen till två rullar, 3–4 cm i diameter.
5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret och låt dem ligga i kylen en stund.
6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Gräddar du kakorna för länge kan sockret på kanterna bli brunt.