
Smaksatta kokosbollar – Hallon och lakrits, blåbär och pistagebollar
Ingredienser:
150 gram smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 ½ dl Oboy
6 dl havregryn
1 dl kaffe
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
Smaksättningar:
2 tsk torkade hallon och 1 tsk lakritspulver
1-2 tsk blåbärspulver
2-3 msk hackade pistagenötter och några droppar pistage essens
Garnering:
Kokos, pärlsocker, strössel, hackade nätter el. dylikt
Ev. hushållsfärg
Instruktioner:
1. Blanda allt i en skål med elvisp.
2. Dela upp smeten i 3 skålar, och blanda i en av smaksättningarna i varje skål. Smaka av och krydda ev. mer efter ditt eget tycke och smak.
3. Forma sedan lagom stora bollar och rulla i den garnering du valt.
4. Ställ kallt i 30 min, sen är det bara att äta! J