
Kladdkake bakelse med chokladmousse (LCHF)
Ingredienser kladdkakebottnar
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 st. ägg
1 krm vaniljpulver
1 msk kakao
Instruktioner kladdkakebottnar
1. Smält smör och choklad.
2. Tillsätt sedan grädden.
3. Vispa äggen fluffiga tillsammans med kakao och vaniljpulver.
4. Häll ner chokladsmeten i äggen.
5. Häll i muffinsformar.
6. Grädda ca. 5 minuter i ugnen på 200 grader.
7. Låt svalna.
8. När dem är avsvalnade kan du lägga på chokladmoussen.
Ingredienser chokladmousse
100 g mörk choklad
2 äggulor
½ tsk vaniljpulver
3 dl grädde
Instruktioner
1. Smält chokladen och ställ åt sidan för att svalan.
2. Vispa grädden med vaniljpulver tills den precis börjar tjockna.
3. Rör i äggulorna.
4. Blanda sedan ca ½ dl av grädden i chokladen och rör ut ordentligt. Blanda sedan i resten.
5. Fyll en spritspåse med chokladmoussen och spritsa på kladdkake bottnarna.
6. Ställ i kylskåpet minst 1 timma.
7. Tag fram och dekorera innan servering.
Vill du göra lchf maränger som tillbehör som på bilden så hittar du receptet här:
http://tallriksmodeller.blogg.se/2016/january/marang-lchf.html