
Ferrero Rocher tårta
Ingredienser botten:
400 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
Ingredienser lager 1:
1 burk Nutella (350 g)
Ingredienser lager 2 – chokladmousse:
150 g mörka choklad
5 dl vispgrädde
Ingredienser dekoration:
Chokladganache:
50 g mörka choklad
½ dl vispgrädde
Dekoration:
25 g hackade hasselnötter
20 rostade hasselnötter
1 dl strösocker
Instruktioner
1. Värm 5 dl vispgrädde så att den blir het men ej kokar, lägg i chokladen och rör tills chokladen smält. Ställ kallt över natten eller minst 4 timmar.
2. Riv mandelmassa på rivjärn.
3. Sätt bakplåtspapper i botten på en springform (ca 27 cm) och pensla det med lite rapsolja.
4. Blanda mandelmassa, strösocker och äggvitor försiktigt med elvisp. Fördela ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader över- och undervärme i ca 25 minuter.
5. När kakan svalnat, lägg över den på tårtfat eller liknande. Bred på Nutellan.
6. Vispa chokladgrädden till chokladmousse och bred den över Nutellan.
7. Smält och karamellisera 1 dl strösocker i stekpanna. Doppa hasselnötterna i sockret och lägg på bakplåtspapper.
Värm upp ½ dl vispgrädde och lägg i chokladen och blanda tills den smält. Spritsa tårtans kanter med chokladganachen och Strö över hackade hasselnötter. Och kanderade nötter.