
Här får ni recept på världens bästa frukt muffins!!
125 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl bär eller annan frukt.
-
Mät upp smöret och sockret i en bunke och ställ den i rumstemperatur så blir det lättare att blanda ihop sen.
-
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.
-
Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
-
Rör i äggen, ett i taget, till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
-
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Använd gärna elvisp.
-
Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge
-
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Tryck i frukten.
-
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C