Chokladbollstårta
Det går åt sammanlagt 4,5 dl vaniljkräm och 3 dl vispad grädde.
Mörka chokladbollar
100 g smält smör
6 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde
Instruktioner
◾Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe.
◾Rör tills allt är väl blandat.
◾Tillsätt vaniljkräm och grädde och blanda ihop.
Ljusa chokladbollar
100 g smält smör
4 msk O’boy
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk mjölk
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde
Instruktioner
◾Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och mjölk.
◾Rör tills allt är väl blandat.
◾Tillsätt vaniljkräm och grädde och blanda ihop.
Vita chokladbollar
100 g vit choklad
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
3 msk mjölk
1,5 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler eller hemmagjord
1 dl vispad grädde
Instruktioner
◾Smält vit choklad tillsammans med smöret.
◾Blanda ihop smörblandningen, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn, kokos, mjölk.
◾Rör tills allt är väl blandat.
◾Tillsätt vaniljkräm och grädde och blanda ihop.
Så här sätter du ihop tårtan
◾Lägg plastfolie i en form och tryck ut den ena smeten (den du vill ha längst upp på tårtan) i formen. Gör sedan likadant med de andra två smetarna.
◾Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar. Du vill att den ska vara genomkall innan du täcker den med kokos.
◾Förvara tårtan i kylskåp. Ta ut ca 3 min. innan den ska ätas.