
Klassiska scones
8 bitar
Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk eller gräddfil
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.
Har använt recept från tidningen hembakat - Lindas bakskola
http://tidningenhembakat.se/kategorier/bloggar/lindas-bakskola/
http://tidningenhembakat.se/kategorier/bloggar/lindas-bakskola/