
Här kommer receptet på ett helt underbart tillbehör! Smaken av vanilj och stjärnanis som gifter sig med apelsinen och effeketen av rödbetan skapar en underbar känsla för rätten. Vi serverade apelsinerna till ris a´la maltan på julbordet. Denna smakkombination var en total fullträff av en luftig och krämig malta med en fräsch och kryddig smak från apelsinerna.
Kryddmarinerade apelsiner
Ingredienser
1 st. kanelstång
1 st. vaniljstång eller 3 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
5 st. stjärnanis
5 dl vatten
1,5 st. rödbeta
4-6 st. apelsiner
Garnering
1 st. granatäpple
60 g pistagenötter
Instruktioner
1. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i en kastrull tillsammans med kanel, socker, stjärnanis och vatten. Låt koka en stund och lägg i tärnad rödbeta. Låt koka i ca 5 minuter.
2. Skala apelsinerna, skär bort allt det vita och lägg i en djup skål. Häll nu den färdiga lagen över apelsinerna och peta ner dom i lagen så alla apelsiner doppas i lagen. Låt marinera över natten.
3. Skiva sedan apelsinerna och lägg ut på ett fat.
4. Hacka pistagenötterna och strö över apelsinerna. Gröp ur kärnorna ur ett granatäpple och strö över apelsinerna. Servera och njut.