Flygande Jakob med blomkålsris serverades med syrade grönsaker
Flygande Jakob med blomkålsris
Ingredienser:
Blomkål
Kyckingfilé
Vispgrädde
Stevia ketchup
Ajvar relish
Smör till stekning
Salt
Pepparmix
Paprikakrydda
Salladskrydda
Gör såhär:
Riv eller hacka blomkål grovt stek i smör tills det mjuknat lite och krydda med salt, lägg blomkålen i en ugnsform.
Tärna kycklingfilé och stek med smör, paprikakrydda, salt och pepparmix, lägg den stekta kycklingen i ugnsformen på blomkålen.
Vispa grädde fluffig, häll i stevia ketchup, lite ajvar relish och salladskrydda.
Häll sedan över gräddblandningen på blomkålen och kycklingen i formen.
Ställ in formen i ugnen på 200´c i ca. 15-20 min el. tills gratängen fått fin färg.
Klar att serveras med syrade grönsaker.
Syrade grönsaker
Ingredienser:
Vitkål
Sallads ärtor
Haricovert
Gul paprikaRöd paprika
Rapsolja
Rödvinsvinäger
Sötströ
Citronpeppar
Salladskrydda
Gör såhär:
1. Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål, häll på en skvätt rapsolja, en skvätt rödvinsvinäger, strö över ett tunt lager sötströ/stevia, citronpeppar och lite salladskrydda.
2. Skär salladsärtor, haricovert, gul och röd paprika i småbitar och lägg i skålen med vitkålen.
3. Blanda allt, låt dra några minuter, klar att servera!
