Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Egen Ragusa

Egen Ragusa

 
1 burk kondenserad sötad mjölk
200 g mörk choklad
200 g nougat
50 gram smör
100 g skalade och rostade hasselnötter
200 g mjölkchoklad
2 msk rapsolja

Smält mjölkchokladen och rör i rapsoljan, och häll hälften i en bakplåtspappers klädd form. Ställ kallt och låt stelna.
Smält mörk choklad, nougat och smör. Blanda i kondenserad mjölk. Rör tills smeten är slät och glansig. Rör i nötterna. 
Häll upp på lagret med mjölkchokladen. Ställ kallt liten stund och häll på sista mjölkchokladen.
Låt den stå  svalt i några timmarn innan du skär upp den i bitar.

Ett tidigare testat recept på egen Ragusa;

1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g mörk choklad  
50 gram smör
100 g skalade och rostade hasselnötter
100 g mjölkchoklad 
1 msk rapsolja

Smält mörk choklad och smör. Blanda i kondenserad mjölk. Rör tills smeten är slät och glansig.
Rör i nötterna.  
Häll i en bakplåtspappers klädd form. Ställ kallt och låt stelna.
Smält mjölkchokladen och rör i rapsoljan.
Häll över den kylda chokladsmeten. Låt den stå  svalt i några timmar innan du skär upp den i bitar.

 

Kommentera inlägget här :