Kålrotschips
Ingredienser:
Kålrot
Rapsolja
Salt
Grovsalt eller flingsalt
Gör såhär:
1. Skiva kålrot i tunna skivor gärna på mandolin, matberedare eller något liknande.
2. Lägg skivorna i en skål, häll över lite rapsolja och salt blanda runt.
3. lägg alla skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. In i ugnen på 200´c i ca.10-15 min, (tills de fått en fin ljusrostad färg)
5. Ta ut chipsen och låt svalna strö över grovsalt el. flingsalt.
Vitlöksaioli
Ingredienser:
Majonäs gärna "chark-majonäs" majonäs som köps i lösvikt i charken på mataffärer.
Kallt vatten (att späda med)
Vitlök (efter smak)
Gurkmeja (lite för färg)
Gör såhär:
1. Blanda majonäs och vatten tills du fått en krämig "dippkonsistens".
2. Pressa i vitlök och pudra över lite gurkmeja och rör om.
3. Smaka av om det behövs mer vitlök.