Besök Tallriksmodeller.blogg.ses profil på Pinterest. myTaste.se tallriksmodeller.blogg.se - Lime och kokos kyckling med nudlar (Kan göras som Lchf)

Lime och kokos kyckling med nudlar (Kan göras som Lchf)

Lime och kokos kyckling

Ingredienser 2 personer 

1 tsk rapsolja  
1 dl vatten       
1 msk ingefära, färsk och riven
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st lime, rivet skal
2 st kycklingfiléer, små, ca 200 g
0,5 st hönsbuljongtärning       
1 st spansk peppar, färsk och finhackad
3 msk soja       
1 burk kokosmjölk 165 ml

1. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan, 3-4 tvärgående snitt. Blanda soja, limeskal, vitlök, ingefära och pepparfrukt. Lägg det i en plastpåse tillsammans med kycklingfiléerna. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen minst 1 timme.

2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden men spara den till såsen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna ca 1 min på varje sida.

3. Häll på vatten, resten av marinaden och smula ner buljongtärningen. Låt koka på medelgod värme ca 5 min. Häll på kokosmjölken och låt koka ytterligare 5 min. Vänd gärna filéerna några gånger under tiden.

 

Nudelsallad

Ingredienser 4 personer

4 msk japansk soja                    
4 msk rapsolja  
4 st vitlöksklyftor                      
2 msk sesamfrö                         
1 tsk sesamolja                          
2 st rödlökar   
2 st lime, pressad saft
0,5 st isbergssallad, strimlat
1 knippa rucola                          
3 st röda spanska pepparfrukter                       
1 st rosésallad, litet huvud, strimlat
150 g glas- eller sjögräs nudlar (Som lchf väljer du sjögräsnudlarna)              

1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp med en sax rakt ner i nudlarna för att få ca 5 cm långa bitar. Låt svalna.

2. Skala och skiva rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.

3. Häll hälften av oljan i en stor stekpanna och tillsätt rödlök. Stek ca 5 min tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och sesamfrö. Stek hastigt ca 2 min. Tillsätt sesamolja, soja och limesaft. Låt svalna.

4. Blanda nudlar och sallad i en stor skål. Tillsätt resterande rapsolja och den stekta lökblandningen. Blanda väl och servera.

 
Taggar: Chili, Glasnudlar, Kokos, Kyckling i curry, LCHF, LCHF MAt, LCHF Middag, Lime, Middag, Sjögräsnudlar, Äta;

Kommentera inlägget här :